Η ελιά και ο γάμος συμβολισμός και μύθοι


η ελιά κι ο συμβολισμός στο γάμο


Από τότε που ο μύθος θέλει τους αρχαίους Αθηναίους,  να διαλέγουν το δώρο της Θεάς Αθηνάς - το δέντρο Ελιάς που φύτρωσε στο βράχο γεμάτο καρπούς - ως το σύμβολο που έδωσε και το όνομα στην πόλη τους, άρχισε να υφαίνεται αυτό το αδιάσπαστο νήμα που ενώνει ως σήμερα τους Έλληνες με το ιερό δέντρο της Ελιάς, στην αγκαλιά της οποίας βρίσκουν την ήρεμη δύναμη και την γνήσια ελπίδα για το αύριο. 

Γι αυτό και αβίαστα, σχεδόν μαγικά, πολλά νέα ζευγάρια και σήμερα στην Ελλάδα, όταν αποφασίζουν να ενώσουν τις ζωές τους με το Μυστήριο του Γάμου, διαλέγουν την ελιά, αυτό το αρχέγονο σύμβολο ειρηνικής συμβίωσης, ως το σημείο αναφοράς όχι μόνο στη γαμήλια τελετή, αλλά κυρίως στη ζωή που θέλουν να οικοδομήσουν από κοινού.  

stefana gia gamo elia

Μια κοινή ζωή που τη φαντάζονται καρποφόρα και ανθεκτική στις δυσκολίες, σαν την αγέρωχη κορμοστασιά της Ελιάς, μαζί όμως φινετσάτη και εύγευστη, σαν τον πολύτιμο καρπό της ελιάς και το ευλογημένο ελαιόλαδο! 
Αυτή η ακαταμάχητη έλξη του ανθρώπου για την Ελιά και τον οικουμενικό συμβολισμό της, ήταν επόμενο να εκφραστεί με αναρίθμητους τρόπους από τους σύγχρονους έλληνες καλλιτέχνες και επαγγελματίες του γάμου. Η ελιά μπορεί σήμερα να «απογειώσει» την ατμόσφαιρα του Μυστηρίου, να μετατρέψει σε μικρά έργα τέχνης όλα τα αξεσουάρ της τελετής και να «ενώσει» ψυχικά και πνευματικά τον γαμπρό με τη νύφη και το ζευγάρι με τους καλεσμένους του!   
          
 
Η «μαγεία» ενός γάμου με κεντρικό θέμα την ελιά τις τελευταίες δεκαετίες συνεπαίρνει μελλόνυμφους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Δεν έχουν άδικο!
Τα όνειρά τους μπορούν να φωλιάσουν στα κλαδιά της και οι αγωνίες τους να καταλαγιάσουν στον ίσκιο της.  Συν τοις άλλοις,  με την Ελιά να προσθέτει διακριτική κομψότητα στα αξεσουάρ του γάμου, ο γαμπρός και η νύφη κάνουν την απόλυτη στυλιστική επιλογή, αφού «ελιά» και «all time classic» είναι έννοιες ταυτόσημες!

Δείτε όλα μας τα προϊόντα με θέμα την ελιά εδώ